2019-09-15 16:50:15• hírek • Bede Emőke

Tetőparkolóban feszült egymásnak a BMW és a Honda

Közlekedési balesetekre leginkább a közutakon számítunk, viszont vasánap délután a szatmári Shopping City tetőparkolójába kellett kivonulniuk a rendőröknek, ugyanis két személyautó épp itt rohant egymásnak.

Elsődleges információink szerint a baleset nem sokkal fél hét után történt, amikor is a BMW egyelőre tisztázatlan körülmények között nekihajtott a Hondának. Komolyabb személyi sérülés szerencsére nem történt, viszont az autókban jelentős anyagi kár keletkezett. Úgy tudni, a sofőrök egyike alkoholt fogyasztott indulás előtt. A helyszínre a mentők mellett természetesen kiérkezett a rendőrség is, mely vizsgálatot indított az ütközés pontosabb részleteinek megállapítására.




Nagy Florentina rendőrbiztos korábban a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, június 1. és augusztus 31. között 13 638 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálysértésen kapott autóvezetőkre, melyeknek összértéke egészen pontosan 1 824 590 lej. Ugyanakkor 187-en nem úszták meg pénzbírsággal, ugyanis a hatóság bűnügyi eljárást is indított ellenük. Kérdésünkre a rendőrség emellett azt is elárulta, hogy melyek voltak a leggyakoribb bűncselekmények a nyári hónapok során. Legtöbbször, szám szerint 93 alkalommal alkohol vagy kábítószer alatt álló sofőr ellen kellett eljárniuk az egyenruhásoknak. Az ittas vezetéssel kapcsolatban mindenképp fontos kiemelni, hogy Romániában a „zéró tolerancia” elve érvényesült, azaz elvileg a legkisebb italozás felett sem hunynak szemet a rendőrök, viszont a 0,4 mg/l légalkoholszint feletti értékek esetében már nem csak a jogosítványt vonják be, de akár 1 évtől 5 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak.


Noha az ittas vagy kábítószeres sofőrök tábora volt a legnépesebb ezen a nyáron, 79-en voltak azok is, akik vezetői engedély nélkül autóztak a megye útjain. További 10 személy ellen pedig azért indítottak bűnügyi eljárást, mert a gépjármű-nyilvántartási rendszerbe be nem jegyzett járművel közlekedtek. Természetesen szerettük volna megtudni azt is, hogy mindezen szabálysértések és bűncselekmények közül hány köthető a külföldről érkező autósokhoz, viszont ilyen szempontból a rendőrség nem készít statisztikát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: